Stolt

img_3981 (MMS)

Jag är så sjukt stolt över den här ungen som två nätter i rad sovit 22-04, ätit och sedan sovit till 07. Lite peppar peppar bör jag nog klämma in här. Tidigare vaknade han ALLTID kl 02 och 05. Nästa vecka har han nog lärt sig gå.

Dagens outfit

img_0211 (MMS)

Jeans, farfarströja och gubbkeps. Japp, han är coolaste killen i kommun.

Älgstjärt

img_7799 (MMS)

Idag när jag, Nicke, Sigge och Kalle va påväg hem från Avesta så hojtade Kalle plötsligt till. Det stod två älgar och käkade bredvid vägen, typ två, tre meter ifrån bilen. Nicke som körde hade förstås inte lagt märke till dom. Vi vände och skulle fota dom men då lommade de iväg. Så det här är den bästa bilden jag lyckades få. Nu syns det ju inte att det är en älg så jag skulle lika gärna kunna säga att det är en björn. Men det är en älgröv.

Suck.

img_0113 (MMS)

Jag vill ha tillbaka min ansiktsform. Den som inte är rund! Jag är jätteduktig och äter rätt men jag vill att det ska gå fortare! Men å andra sidan så har jag kunnat gå upp alla kilon i världen, allt för vår älskade Sigge.

Spiken

img_1862 (MMS)

Sigge spik. I dubbel bemärkelse. Gnällspik och hårspik!

Det vackraste...

img_8509 (MMS)

...vi gjort. <3

Sigges crib

Jättefina krokar. Köpta på Pias Skattkammare i Norberg.Ett monster som mormor gjort av en gammal saccosäck
En vimpel som mormor sytt
Ett S
Alla fina bokstäver.

Konversation två grannar emellan. Del II

img_1695 (MMS)

.

Tisdag

img_9800 (MMS)

Idag fortsätter pysslandet. På schemat står målning av köksmöbler och så ska vi sätta upp bokstäverna och tallrikshyllan!! Men nu är vi påväg till björsbo så även balkongen kan få bli lite fin!

Kvällspyssel

img_0876 (MMS)

Tur att man bor granne med en konstnärinna så man kan gå in naken på kvällskvisten och låna lite färg!

Sigge testar sina nya hörselkåpor, lite st...

img_8245 (MMS)

Sigge testar sina nya hörselkåpor, lite stora kanske!

Sneakpeak på ett G!

img_9824 (MMS)

Sneakpeak på ett G!

Så här glad blev Sigge åt pyntet i hans ru...

img_4533 (MMS)

Så här glad blev Sigge åt pyntet i hans rum! Ni får se senare, nu ska vi ta en promenad!

Idag har jag (läs Niklas) sågat ut bokstäv...

img_1272 (MMS)

Idag har jag (läs Niklas) sågat ut bokstäver i mdf. Men det var min idé iaf! Nu är de vitmålade och när det torkat så ska de upp på väggen i Sigges rum. I förrgår köpte jag några fina tyger på Ikea som jag ska sy vimplar av. Om det blir tyg över så ska jag smacka upp det på kanterna på bokstäverna. Kan bli grymt! Lyllo Sigge som får så fint rum!

Påväg hem från golfbanedebuten. Imorn ska ...

img_9154 (MMS)

Påväg hem från golfbanedebuten. Imorn ska jag kolla när pappa och Frans-Alice pappa ska tävla. Hoppas det ligger miljoner i potten.

Hjälp tack! Sigge vill ha en tallrikshylla...

img_8507 (MMS)

Hjälp tack! Sigge vill ha en tallrikshylla där han kan ställa böcker och lite gosedjur och annat skit. Men jag vill inte betala tusen pengar vilket jag får på tradera om det dyker upp nån som kan skickas. Hittar ingen som duger på blocket heller. Är det ingen som har en som ligger hemma o skräpar? Färg spelar ingen roll, man kan alltid måla!

Vad hände?!

Sigge växer rätt fort kan man säga. :)

4 dagar gammal...
1 månad gammal...

Konversation två grannar emellan..

img_4898 (MMS)

Konversation två grannar emellan..

Släkten är värst..

Eftersom Jenny tycker att jag jämt hånar henne i bloggen så har jag varit snäll ett tag men nu kan jag inte låta bli längre... :)

När Niklas fyllde år så pratade vi om att det var många som fyllde samma dag som honom. Däribland Nelly & Novas farbrors sambo, Fia.
Då säger Jenny till Anki, Niklas mamma:
"Ja men ni måste ju varit på bb samtidigt!"
Jag: "Är du dum i huvudet?"
Jenny: "Vadå?"
Jag: " Men de är ju inte lika gamla!"
Jenny: " Jo de fyller ju på samma dag!"
Jag: "Men skämtar du eller? Fia är ju fem år äldre än Niklas, hon föddes fem år tidigare än honom!"
Jenny: "Åh vad dum jag är"
Alla höll med..

Även mamma var rolig häromdagen..
Jag hade kollat på GSI och startmenyn var på. Mamma läste:
"'Svenska för hörselskadade', är det nån som tecknar på teckenspråk i hörnet då?"

Imponerande!

Det här är sjukt imponerande och får mig att längta efter hus ÄNNU mer!!

Hon har även en blogg: itsahouse.blogspot.com
Där hon bl.a. tipsar om hur man kan göra studsmattan mindre skrymmande och mycket säkrare genom att -gräva ner den!

fyra veckor.

Idag har det gått fyra veckor sedan Siggeluringen tittade ut och det har hänt väldigt mycket i våra liv sedan dess. I torsdags var vi på sista höftkontrollen och fick bekräftat att det inte var nå fel med den. Igår var vi hos ögonspecialisten och kollade upp "prickarna" som barnläkaren upptäckt i Sigges ögon, det visade sig vara en helt vanlig melering. Så nu kan vi väl äntligen andas ut. Vi har visserligen inte fått provsvaren på blododlingen än men vi misstänker att de försökt ringa då vi haft missat samtal från skyddat nummer. Och då känns det som om de borde ringt flera ggr igen om det varit nå skit.

Sigge växer så det knakar. Men just nu är han inne i en period då han inte vill sova om han är still. Är man ute med vagnen och stannar till i två sek så vaknar han omedelbart. Lägger man ner honom i vaggan så vaknar han. Han kan heller inte somna själv i vaggan eller vagnen, förutom på nätterna. Då går det skitbra att somna själv och sova i vaggan och tur är väl det. Men det här på dagarna resulterar i en övertrött kille som bara gnäller. Men nästa vecka är det nog något nytt! :)

Idag har han iaf lärt sig le på riktigt! Helt underbart att se ett RIKTIGT ÄKTA leende och inte bara reflexleende, även om man myser åt de också. Jag började såklart böla när han sken upp som en sol mot mig. :)


Vi drog en repa på byn idag och Sigge invigde kepsen han fått av tant Pillis.

För sju år sedan var jag väldigt bakis och...

img_1814 (MMS)

För sju år sedan var jag väldigt bakis och vaknade av ett samtal tidigt på morgonen. Jag hade blivit moster till en liten flicka med "mörkt lockigt hår". Att den flickan skulle bli en blondin som skulle komma att betyda så mycket för mig hade jag ingen aning om. Hade jag vetat det då så hade jag kunnat dela min födelsedag med henne. ;) även om hon är jättekaxig mot mig så vet jag att det är med kärlek eftersom hon inte vågar vara så mot någon annan. GRATTIS ÄLSKADE STORA NELLY PÅ 7 ÅRS DAGEN!!!

Vad är det för en dag? Är det en vanlig da...

img_0063 (MMS)

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Johannas födelsedag! Hurra hurra hurra!

Det var kul att gymma lite. Mycket fina sa...

img_7216 (MMS)

Det var kul att gymma lite. Mycket fina saker att titta på. Allra roligast var det att titta på röda hunden som jag fått av mormor. Tänk bara om morsan kunde gymma lite också...!

mjsm

Tankar, vardag, livet..

RSS 2.0