Sista måltiden

Nu sitter Sigge och jag och käkar sista frukosten på Rinkan. I morgon är det tänkt att vi ska vakna upp på Skräddarbo. Just nu känns det rätt långt bort eftersom alla möbler står kvar här. Men alla skåp och lådor är urplockade som tur är!
Jag tror att vi kommer stormtrivas där nere, Sigge älskar att springa på gräsmattan och busa!

Igår var Nelly och busade med honom tills han nästan somnade. :)

Flyttpackar

För att vara på den säkra sidan, så jag inte glömmer det bästa så packar jag ner min käraste ägodel först!

Bästa presenten

Nu när allt är helt klart med husköpet så kan jag visa vilken fin födelsedagspresent Sigge fick: en sandlåda som världens bästa Lasse snickrat till honom! Jag gissar att det kommer bli många timmar i den. :)

Bästa presenten

Nu när allt är helt klart med husköpet så kan jag visa Sigges finaste present: en sandlåda som världens bästa Lasse snickrade ihop åt honom. Jag gissar att det kommer bli några timmar i den. :)

<3

Älskade lilla stora Sigge, du är väl för underbar!
Jag älskar dig stjärnstopp!

Fynd

Förra veckan var vi över till Avesta och lunchade med Frans & Elin.
Vi i familjen Malm/Rask var lite shoppingsugna så vi sprang in på hm och kikade lite innan.
Jag hittade ett par brallor för en hunka, Niklas köpte skor för 150 spänn (såklart så köpte han massa annat också, klädshoppoholic som han är. ;)) Sigge köpte en stråhatt och hittade sen en pyjamas för 75 spänn.
Pyjamasen är min favorit, den är verkligen jättefin!

Pannkaka

Då var kalaset över.
Jag är besviken.
I månader har jag planerat, förberett, kämpat och jobbat.
Efter en timme hade alla utom mamma och Lasse åkt hem. Ja, Niklas föräldrar var förstås också kvar eftersom vi var hos dom. :)
Jag har lagt ner så mycket hjärta och energi i gårdagens kalas och så kommer nån inte eller så åker alla hem på en gång istället för att prata, umgås och leka med kalasets mittpunkt -Sigge!

Jag tog riktigt illa upp och är djupt besviken.

12 månader

Idag har Sigge haft sin första födelsedag, den började väl inte så bra eftersom han hade känningar av vaccinationen från gårdagens 1 års kontroll. Han vägrade äta frukost, tillslut fick jag muta honom med russin. Men eftersom det är födelsedag bara en gång om året så gör det inget om man äter en ask russin till frukost istället.

Hursomhelst, nu går han hela tiden, kryper bara ibland. Han kan gå själv ute med skor också men tycker att det är lite läskigt att gå i sanden, då vill han gärna ha en hand att hålla i.

Favorit låten just nu är förutom Blöjtwist; Dansa Pausa. Den sjunger han när man ber honom, han sjunger förstås "dada, dada", fast med Dansa, Pausa melodin.

Han tycker väldigt mycket om att gunga och blir arg om man tar ur honom innan han tycker att han gungat klart.

Han tycker om att äta rostad macka med skinka eller leverpastej.

Han tycker om att leka med små bilar, den fina gå-bilen som han fick av mig och Niklas idag var inte alls intressant.

Han har blivit väldigt busig och kommit på att man inte behöver göra som mamma eller pappa säger.

Han älskar att klättra och klarar utan problem att klättra hela vägen upp för våra trappor till tredje våningen.


För ett år sedan den 8 juni 2011 klockan 14:08 föddes han, Sigge Rask.
Han var 53 cm lång och vägde 3946 g.
Idag är han 78 cm lång och väger 10953 g.

Jag kan inte förstå hur man kan känna en sån enorm kärlek till någon som man känt en så pass kort tid. Varje kväll när jag lägger mig så längtar jag till nästa morgon och att Sigge ska vakna för han är så rolig, snäll och underbar -precis som sin far!


För ett år sedan...

..satt jag i soffan, smällfet. Alltså jättejätte tjock. Så tjock att jag alltid var tvungen att sova på sidan eftersom mina dubbelhakor var så tunga att de tröck så hårt på min hals så jag inte kunde andas.
Emma och Pernilla kom upp och satt på varsin sida om mig, klappade mig på magen och ropade åt bebisen att komma ut. Pernilla sa att det kanske skulle vara sista gången hon fick klappa på bebismagen. Emma sa att hon kände på sig att bebisen snart skulle komma. Det var även Emma som den där gången på Mys födelsedagsfest tvingade mig att bevisa att det var alkohol i mitt vin eftersom hon var helt övertygad om att jag var gravid. Jag bara skrattade åt henne, jag var ju inte gravid -trodde jag! En vecka senare "plussade" jag!

Hur som helst, tisdagen den 7e juni 2011...
Jag satt där och tyckte nästan att det var jobbigt att mina fina vänner var där och stöttade mig. Jag var trött på att vara gravid! Jag var helt säker på att jag skulle vara gravid i 2 veckor till.
När de gått skulle jag gå och lägga mig, bara kissa först.

Då upptäckte jag att slemproppen gått.
Jag ropade till Niklas och sa att det iaf hänt någonting, även om det så skulle ta en vecka till så var det bättre än två.
Jag la mig och googlade, jag läste allt om slemproppen! Niklas somnade bums, inte jag.

Vid 23 kände min syster en jätte kraftig värk. Vi är så tighta så vi behöver oftast inte prata med varandra utan vet vad den andra tänker och känner. Hon tänkte att nu har nog Johanna fått värkar. Hon övervägde att ringa mig och höra om värkarna börjat, men då hon mindes hur det var när alla tjatade på henne när hon gick över så lät hon bli.
Mycket riktigt så hade mina värkar precis börjat...

Men då trodde jag ändå inte att jag nästa dag skulle bli mamma.

Tack, idioter, tack!

Tänka sig, kallelsen till magnetröntgen kom inte bort i posten, jag fick heller inte någon av de tiderna jag sa att jag inte kunde. Istället får jag tid kl 14:20 den 2 juli, MIN FÖDELSEDAG!!!
Eftersom mitt personnummer står på kallelsen så borde de ju veta att jag fyller år den dagen och inte är så intresserad av att sitta i Västerås en hel dag då. Och det värsta av allt är att fet står att det är förbjudet att ha make up på röntgen. I morgon ska jag ringa och kräva att jag får ha smink på mig. Jag tänker vägra vara utan smink på min födelsedag!

Dagens pucko

Både jag och Jenny har lyckats lägga på oss något kilo, IGEN! Och just nu känner jag ingen vidare motivation att klara det själv så jag frågade Jenny om vi skulle tävla, den som gått ner mest till midsommar vinner en stor tjänst av den andre. Hon var med på det men vi visste inte riktigt vad tjänsterna skulle vara. I nästa sekund säger hon:
"Vi kan ju diskutera det, ska vi ses på Elsas och äta tårta?"

Ha den äran

Idag skulle finaste Bea fyllt 16 år. <3

Bild från 15 års-dagen

Rrrröööööööntgen

Det blev en magnetröntgen inbokad. Kuuul då ska man vänta på det då, även fast det var akut och skulle prioriteras sa farbror doktorn. En kallelse skulle skickas ut, jag gissar på att den antingen kommer att komma bort i posten eller att jag får en tid på torsdag, fredag eller lördag då jag absolut inte har tid!
För övrigt så fick jag sitta i väntrummet i 1 timme och fem minuter innan jag fick komma in! Gubben bredvid mig somnade.

Halleluja moment

Ringde vårdcentralen, fick en snabb telefontid, de ringde upp bara 9 minuter efter utsatt tid, behövde inte tjata till mig ett läkarbesök, fick en akuttid, riktningstid kl 10:15 dvs jag kan få komma in på en gång eller så får jag vänta ett tag. But still jag får komma idag! Nu känner jag dock att det bara kan gå sämre eftersom det gått så bra hittills. Förmodligen får jag amputera knät för att överleva. Det återstår att se.

Sigge tog lite sovmorgon efter att ha vaknat igår kväll och velat se slutet på finalen.
Ha en fin dag folks!

Tankspridd

Om man håller på och köper hus, säljer lägenhet, startar företag, förbereder sitt barns första födelsedag och en jävla massa andra saker samtidigt då kan det lätt bli så att man glömmer grejer.

Idag kom jag på att jag och Niklas varit ett par i sex år -igår!
Jag nämnde det för honom varpå han frågar varför han inte fått någon present. Jag frågade varför JAG inte fått någon present. Han svarade:
-Du ska få en brandsläckare.

Det är kärlek det! Nåväl vi har snart förlovningsdag, bara att hoppas att vi kommer ihåg det!

Skojlandet

I onsdags var jag, Niklas, Nova och Sigge till Skojlandet i Örebro. Det var öppis som ordnade resa men vi åkte i egen bil och mötte de andra där.
Skojlandet var jätteroligt. Önskade att jag var hel i kroppen och mycket mindre så jag också kunde klättra och hoppa överallt! Nova sprang iväg och lekte på en gång och Sigge började städa. Han plockade upp alla tåg från golvet och la dem på sin rätta plats.
Dagen gick jättefort och det tyder ju på att vi hade kul!

Ballaste balbruden i stan!

Idag har vi varit i Ludvika heeeeela dagen! Elinor tar studenten om en vecka och idag var det dags för bal! Som "storasyster" fick jag privilegiet att makea och fixa frillan, med nöje!
Det blev superbt!

Sedan var det dags för Elinor att bege sig till en park där alla skulle samlas, jag gick och mötte Camilla som följde med oss och kikade på balfolket! Hon hade fixat två frillor så dom spanade vi in innan vi frös ihjäl och Sigge ledsnade ur så vi fick lov att åka hem.

mjsm

Tankar, vardag, livet..

RSS 2.0