Måndag

Jag började ett inlägg för några dagar sedan men blev distraherad av något och sedan försvann det. 
Livet flyter på här hemma, jag har fått börja träna på gymmet på sjukgymnastiken och nu tycker jag mig tillochmed se att det kommit tillbaka lite muskler på benet. Det är i alla fall inte lika sladdrigt längre!

M börjar närma sig halvåret och är fortfarande världens snällaste! Han sover fortfarande hela nätterna 19-08 i sin säng i sitt rum utan att vakna en endaste gång. Vi försöker gå över till att äta mat istället för ersättning men eftersom han är ett matvrak så brukar det behövas nån flaska då och då i alla fall. Han sitter själv sedan en månad ungefär, det gick bara på en dag så kunde han det men man får ju vara på sin vakt för rätt vad det är så kan han vicka. Han har börjat upptäcka sin röst och kan ibland sitta och skrika lite och testa lite ljud men då kommer storebror S och ber honom att lugna sig. S är verkligen Ms stora idol. Han skrattar så han kiknar bara han ser S. S bryr sig väl inte lika mycket om sin lillebror men när han väl gör det så värmer det extra mycket i hjärtat. 

S har också blivit en helt fantastiskt snäll liten människa efter några trotsiga månader under hösten. Han säger så fina saker hela tiden, om han inte sett mig på några minuter så brister han allt som oftast ut i ett: "Åh, mamma vad jag är glad att se dig!" 
Idag dammtorkade jag fönsterbrädan varpå han säger att jag städar så fint. 
Blöjorna har han slutat med helt nu. Det gick på en vecka! Han sover inte med någon blöja heller och han säger till när han behöver gå på pottan. Det trodde jag verkligen inte för tre veckor sedan!

Varje dag är jag väldigt glad och stolt över mina barn men idag lite extra! 

Peppar peppar

Peppar peppar så har potträningen gått över förväntan!
Men idag när vi var och hälsade på Frans och Penny så kom S och berättade att han kissat på sig..

-Men mamma! Det är en nödsituation!!!!

Jäkla blöjor

I ca ett halvår har jag försökt få S att sluta med blöjor. Ibland vill han och ibland vill han inte. Oftast inte. Ibland kissar han på pottan. Oftast springer han och hämtar en blöja själv och gråter om vi säger att han kan vara utan. Och det känns ju inte bra att han blir ledsen. Så då har han fått ha blöja. 
I helgen ringde Tomten till S och sa att det var dags att sluta med blöjor. Det resulterade i att han satte sig på pottan och verkligen försökte. Men sen ville han ha blöja. 
Igår gömde jag blöjorna och idag sa jag att de var slut. 
-Ingen fara, vi kan köpa nya. Sa han. 
-Men blöjorna är slut på affären också så det går inte. kontrade jag. 
-Då får vi köpa en ny affär. 

En stund senare hittade han två blöjor men jag lyckades avstyra det hela med att säga att han ju måste ha de när han sover. Ingen olycka än så länge.. 
Får se hur lång tid det går innan han synar vår bluff. 

Nytt år nytt knä nytt liv.

Nu har det blivit nytt år och jag kan gå! Jag fixade det redan strax innan nyår men bara några steg och aldrig en hel dag. Men för varje dag blir jag starkare och starkare! Känner verkligen att jag fått friheten tillbaka. Jag kan gå och hämta något jag vill ha, jag kan leka med S och bilarna och jag kan sätta mig på golvet och leka med M. 

För några veckor sedan trodde jag inte att jag skulle kunna sitta så här med M i knät nå mer för jag trodde att han skulle vara för stor när jag kunde böja så mycket på benet nästa gång. Men se på fan, det gick! Nu ska jag njuta av min bebis! 


Nyårsafton

Nyårsaftonen firade vi på Skräddarbo. Vi hade väl egentligen inte tänkt göra nån stor affär av det eftersom varken jag eller Niklas är något stort fan av nyårsafton. Det känns överskattat. 
Men så frågade min syster om vi åtminstone skulle äta god mat tillsammans. Först var jag tveksam men efter ett tag blev jag mer pepp. Allt blir ju så mycket roligare om man har fint och känner sig fin så Niklas och jag pyntade och dukade fint innan gästerna kom. Jag gjorde förrätt och efterrätt. Jenny gjorde varmrätt. Allt blev supersmarrigt!

Gästerna åkte hem tidigt eftersom Robert skulle iväg och jobba natt. Det var lagom för oss också. M hade somnat som vanligt vid 19 och S däckade i soffan medan jag tog på honom pyjamasen så fort kusinerna åkt hem.
 Niklas och jag la oss och lyssnade på fyrverkerierna och somnade strax efter tolvslaget, redo att möta 2014 som kommer bjuda på mycket skoj. mjsm

Tankar, vardag, livet..

RSS 2.0