Jäkla blöjor

I ca ett halvår har jag försökt få S att sluta med blöjor. Ibland vill han och ibland vill han inte. Oftast inte. Ibland kissar han på pottan. Oftast springer han och hämtar en blöja själv och gråter om vi säger att han kan vara utan. Och det känns ju inte bra att han blir ledsen. Så då har han fått ha blöja. 
I helgen ringde Tomten till S och sa att det var dags att sluta med blöjor. Det resulterade i att han satte sig på pottan och verkligen försökte. Men sen ville han ha blöja. 
Igår gömde jag blöjorna och idag sa jag att de var slut. 
-Ingen fara, vi kan köpa nya. Sa han. 
-Men blöjorna är slut på affären också så det går inte. kontrade jag. 
-Då får vi köpa en ny affär. 

En stund senare hittade han två blöjor men jag lyckades avstyra det hela med att säga att han ju måste ha de när han sover. Ingen olycka än så länge.. 
Får se hur lång tid det går innan han synar vår bluff. Kommentarer
Becca

Malte började använda sig lite av pottan men så ville inte alls när vi trugade på honom men vi var tydliga med att "stora pojkar har ju bara kalsonger" och var stenhårda på att han inte kunde ha båda delarna.. och när vi slutade truga på honom om att han skulle pinka på pottan så kom det av sig själv, han fick börja ha blöja men säga till när han va var kissnödig vilket resulterade i att blöjan alltid var torr iom att vi frågade om han var kissnödig hela tiden .. eller att vi ledde honom till pottan exempelvis direkt på morgonen och sen berömde massor och jublade när det kom kiss..efter det ville han inte ha blöja... han var nog helt enkelt inte mogen innan .. framförallt killar brukar kunna ta upp till 4-5 år innan dom är helt torra medans tjejer oftast är lite snabbare .. Med bajset har det varit svårare, då kommer han antingen och ber om en blöja men då leder vi honom till toaletten men oftast sätter han sig gömd i ett hörn och krämar ur i kalsongen... "gör inget mamman" .. men ungefär 1/3 ggr så kommer det i pottan och just detta är tydligen jättevanligt säger dom på dagis. Så ett litet tips, testa att inte tjata.. :)

2014-01-07 @ 12:03:32
URL: http://reberecca.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mjsm

Tankar, vardag, livet..

RSS 2.0